Close

Sponsor worden

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More

Route Middelburg

percentage verhard/onverhard: 70% – 30%

.GPX bestand Middelburg

Startpunt: ligt aan de Laan der Verenigde Naties (Minnaar Wielersport).

Parkeren: Minnaar Wielersport (gratis), Laan der Verenigde Naties 1C 4334 ES Middelburg

Horeca: bij het startpunt bevindt zich Minnaar Wielersport, tijdens openingstijden kunt u hier terecht voor koffie/thee. 

Bewegwijzering: de route is aangegeven met het groene bloso teken.

Afstand: ca 18 km.
De route brengt u over het fietspad naar het Amaliapark. Door het Amaliapark loopt een onverharde trail die u door het park begeleid.

Na het Amaliapark wordt u langs de oude watergangen van Middelburg richting het kanaal door Walcheren geleid over verharde wegen. Aan het eind van dat fietspad met de brug aan uw rechterhand heeft u de keuze om de route Middelburg te vervolgen of om uw route te verlengen richting de route Vlissingen. Wilt u de route Middelburg afmaken dan volgt u het groene bloso bordje (linksaf), wilt u richting Vlissingen dan gaat u rechtsaf en volgt u het groen/rode bloso bordje (u gaat dan langs het kanaal door Walcheren). De route brengt u langs het Kanaal door Walcheren richting de Korendijk, deze loopt langs de oude binnenhaven van Middelburg met woonboten en jachten. Aan het einde van de Korendijk wordt u nog getrakteerd op een kasseienstrook.


U rijdt nu via verharde wegen richting de oude vuilstort. Langs en op deze oude vuilstort liggen mooie singletrails met 2 lijnen. De groene lijn is makkelijk en de zwarte lijn is moeilijker en bevat obstakels. Op de lijnen kunt u kombochten, jumps en north shores verwachten. Rij eerst een verkenningsronde om zo te kijken wat u wel en niet aankunt. U kunt als u de oude vuilstort afkomt zelf kiezen om nog een rondje te rijden of u vervolgt de route via de B-wegen richting de Veerse Poort. 


U rijdt nu langs de N57 onverhard langs en over de geluidswal, onderweg kunt u uw skills testen op de BMX baan. Na de kombochten, klimmetjes, tafels vervolgt u onverhard uw weg richting de voetbalvelden van Zeelandia, let op: het is hier wel een honden losloopgebied. De route loopt hier over grasstroken (kunnen in natte periodes afgesloten zijn) en door groenstroken richting het Brigdamsepad. 

Dit is een smal onverhard fietspad die omgeven is van mooie weilanden en natuur. Over verharde binnenwegen rijdt u via Brigdamme langs prachtig boerenland en het natuurgebied (u kunt hier allerlei weide- en trekvogels spotten) aan de Zandvoortweg richting het Amaliapark. Hier aangekomen kunt u weer linksaf richting het startpunt of rechtdoor om de route nog een keer te rijden.