Close

Sponsor worden

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More

Route Veere

percentage verhard/onverhard: 75% – 25%

.GPX bestand Veere

Startpunt: ligt aan de kanaalweg westzijde in Veere, het informatiebord vind u op het toiletgebouw in het midden van het parkeerterrein.

Parkeren: het startpunt ligt op een groot parkeerterrein waar het betaald parkeren is.

Horeca: in het historisch stadje Veere zijn genoeg eet gelegenheden te vinden.

Bewegwijzering: de route word aangeduid met het oranje bloso teken.

Afstand: c.a. 30 kilometer.

De route start in de richting van het sluizencomplex Veere, in deze sluizen is het mogelijk om scheepvaart te schutten naar vaarwater met een ander waterpeil. U steekt deze sluizen over via de vrije sluis (groen licht).

Nadat u de sluizen bent gepasseerd gaat u linksaf achterlangs het oude mijnendepot en ziet u aan de rand van het weiland het Aalvangerbos verschijnen. U steekt hier rechtsaf in en volgt de singletrail langs de weilanden en het Veerse meer. Na enige tijd komt u weer op het fietspad uit en vervolgt u de route via dit fietspad, let op: sommige bochten zijn onoverzichtelijk en smal. Na enige tijd gaat u net voor Harbour Village weer linksaf het bosgebied weer in. Op een gegeven moment rijd u vlak langs het water en door de verschillende waterstanden kan dit de ondergrond behoorlijk beïnvloeden. U gaat weer verder via het fietspad waar u op een bepaald punt weer rechtsaf de onverharde trail weer oppakt. U komt op dit stuk langs een hekwerk waarachter Schotse Hooglanders lopen. U route verloopt weer richting het sluizencomplex.  

 

U steekt de sluizen weer over naar de andere zijde en volgt de verharde route langs het pompgemaal en de veste via de woonwijk. Hierna volgt u een B-weg die u weer door het Zeeuwse platteland begeleid richting Middelburg. Op een gegeven moment rijd u langs vochtige graslanden waar op sommige plekken zout kwelwater naar boven komt, u kunt hier diverse soorten trekvogels spotten. 

Na dit verharde stuk en zicht op de mooie natuur is het tijd voor: De Belt! De Belt is een oude vuilstortplaats die natuurlijk afgedekt is. Op deze oude vuilstort liggen mooie singletrails met meerdere lijnen van divers niveau. Op deze lijnen kunt u kombochten, jumps, north shores en pumptrack verwachten. Rij eerst een verkenningsronde om zo te kijken wat u wel en niet aankunt. U kunt als u de oude vuilstort afkomt zelf kiezen om nog een rondje te rijden of u vervolgt de route via de B-wegen richting de Veerse Poort. 

U rijdt nu langs de N57 onverhard langs en over de geluidswal, onderweg kunt u uw skills testen op de BMX baan. Na de kombochten, klimmetjes, tafels vervolgt u onverhard uw weg richting de voetbalvelden van Zeelandia, let op: het is hier wel een honden losloopgebied. De route loopt hier over grasstroken (kunnen in natte periodes afgesloten zijn) en door groenstroken richting het Brigdamsepad. 

Hierna rijd u via Sint Laurens naar Gapinge, dit zijn verharde wegen waar u vooral uw snelheid kunt testen tegen de verschillende weer elementen. Via de plattelandswegen heeft u uitzicht op het boerenland en diverse bezienswaardigheden of test u liever uw snelheid?

Via de polredijk rijd u het Veerse bos in waar u een gedeeld ruiterpad volgt die u met mooie paden door het bos en langs kreken brengt (let er aub wel op dat dit een gedeeld pad is met ruiters, rem af bij het naderen van een ruiter). Hierna zult u weer via het mooie vestingsstadje Veere richting de start locatie rijden. Hierna kunt u natuurlijk nog een ronde rijden of bezoekt u het mooie Veere.