Close

Sponsor worden

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More

Route Veere

percentage verhard/onverhard: 75% – 25%

.GPX bestand Veere

Startpunt: ligt aan de kanaalweg westzijde in Veere, het informatiebord vind u op het toiletgebouw in het midden van het parkeerterrein.

Parkeren: het startpunt ligt op een groot parkeerterrein waar het betaald parkeren is.

Horeca: in het historisch stadje Veere zijn genoeg eet gelegenheden te vinden.

Bewegwijzering: de route word aangeduid met het oranje bloso teken.

Afstand: c.a. 30 kilometer.

De route start in de richting van het sluizencomplex Veere, in deze sluizen is het mogelijk om scheepvaart te schutten naar vaarwater met een ander waterpeil. U steekt deze sluizen over via de vrije sluis (groen licht).

Nadat u de sluizen bent gepasseerd gaat u linksaf achterlangs het oude mijnendepot en ziet u aan de rand van het weiland het Aalvangerbos verschijnen. U steekt hier rechtsaf in en volgt de singletrail langs de weilanden en het Veerse meer. Na enige tijd komt u weer op het fietspad uit en vervolgt u de route via dit fietspad, let op: sommige bochten zijn onoverzichtelijk en smal. Na enige tijd gaat u net voor Harbour Village weer linksaf het bosgebied weer in. Op een gegeven moment rijd u vlak langs het water en door de verschillende waterstanden kan dit de ondergrond behoorlijk beïnvloeden. U gaat weer verder via het fietspad waar u op een bepaald punt weer rechtsaf de onverharde trail weer oppakt. U komt op dit stuk langs een hekwerk waarachter Schotse Hooglanders lopen. U route verloopt weer richting het sluizencomplex.  

 

U steekt de sluizen weer over naar de andere zijde en volgt de verharde route langs het pompgemaal en de veste via de woonwijk. Hierna volgt u een B-weg die u weer door het Zeeuwse platteland begeleid richting Middelburg. Op een gegeven moment rijd u langs vochtige graslanden waar op sommige plekken zout kwelwater naar boven komt, u kunt hier diverse soorten trekvogels spotten. 

Na dit verharde stuk en zicht op de mooie natuur is het tijd voor: De Belt! De Belt is een oude vuilstortplaats die natuurlijk afgedekt is. Op deze oude vuilstort liggen mooie singletrails met meerdere lijnen van divers niveau. Op deze lijnen kunt u kombochten, jumps, north shores en pumptrack verwachten. Rij eerst een verkenningsronde om zo te kijken wat u wel en niet aankunt. U kunt als u de oude vuilstort afkomt zelf kiezen om nog een rondje te rijden of u vervolgt de route via de B-wegen richting de Veerse Poort. 

U rijdt nu langs de N57 onverhard langs en over de geluidswal, onderweg kunt u uw skills testen op de BMX baan. Na de kombochten, klimmetjes, tafels vervolgt u onverhard uw weg richting de voetbalvelden van Zeelandia, let op: het is hier wel een honden losloopgebied. De route loopt hier over grasstroken (kunnen in natte periodes afgesloten zijn) en door groenstroken richting het Brigdamsepad. 

Hierna rijd u via Sint Laurens naar Gapinge, dit zijn verharde wegen waar u vooral uw snelheid kunt testen tegen de verschillende weer elementen. Via de plattelandswegen heeft u uitzicht op het boerenland en diverse bezienswaardigheden of test u liever uw snelheid?