Close

Sponsor worden

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More

Route Vlissingen

percentage verhard/onverhard: 70% – 30%

.GPX bestand Vlissingen

Startpunt: ligt aan de Zwanenburgseweg in Vlissingen nabij de parkeerplaats. 

Parkeren: op het parkeerterrein aan de Zwanenburgseweg is dit gratis. 

Bewegwijzering: de route wordt aangeduid met het rode bloso teken. 

Afstand: c.a. 33 kilometer.

De route brengt je door het Nollebos met veel single trail en kort stuurwerk. Na een kort verhard stuk word je wederom verwent met single trail en diverse TTF’s: North Shore, trapafdalingen en pumptrack. Met het zicht op de duinen volgt de route de groenstroken langs het natuurgebied van Staatsbosbeheer, hier worden regelmatig reeën en vossen gespot (na lange regelval zijn sommige stukken slecht begaanbaar). In de bossen bij Dishoek volgt men het fietspad richting een nieuw aangeplant bos van Staatsbosbeheer, via dit stuk gaat de trail verder via een ruiterpad tot aan klein Valkenisse. Vanaf hier voert een super mooie single trail u door een mooi stukje natuur met enkele bunkers (nu overnachten er vleermuizen in) dit stuk bos wordt ook wel: het verrassingsbos genoemd. U komt hier overblijfselen uit de tweede wereldoorlog de zogenaamde drakentanden tegen. Hier volgt de route het fietspad voor ca. 500 meter.

Na dit geweldige stuk rijden we weer het bosgebied van Staatsbosbeheer binnen via ruiterpaden, met uniek uitzicht over de Zeeuwse akkers met de Zeeuwse knollen in het weiland. Via een schelpenpad volgt de route in de richting van Biggekerke, onderweg mooie rustpunten met uitzicht op de duinen. Na het kruispunt bij Biggekerke te hebben overgestoken gaat de route eerst linksaf en word je een leuk trainings parcour voorgeschoteld. Korte klimmetjes, afdalingen en bochten volgen elkaar op, heeft u een ronde gedaan dan kunt u ervoor kiezen om deze nogmaals te rijden of u vervolgt de route linksaf het dorp in.

Als u het dorp uitrijdt komt u langs Brasser´s Korenmolen en deze is de moeite waard om te bekijken en of om lekkere Zeeuwse streekproducten te kopen. De route volgt hier verharde binnenwegen door het Zeeuwse land richting Middelburg om via een bunker route in Vlissingen aan te komen.

Na deze verharde wegen staat u in Vlissingen een mooi trainings parcours te wachten, dit parcours bevat mooi klim en bochten werk waar je je hartslag weer omhoog kan halen. Dit parcours bezit een grote ronde en een kleine ronde die je na elkaar kan rijden en is aangelegd door ATB Team X-treme.

Als je klaar bent op dit parcours kunt u uw weg vervolgen en even lekker uittrappen richting het startpunt.