Close

Sponsor worden

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More

Route Westkapelle – Oostkapelle

percentage verhard/onverhard: 80% – 20%

.GPX bestand Westkapelle-Oostkapelle

Startpunt: Westkapelle, Zuidstraat 143, 4361 AH Kasteel van Batavia.  

                    Oostkapelle, Dorpsstraat 18, 4356 AJ tegenover De      Babbelaar.

Parkeren: Westkapelle, naast het Kasteel van Batavia.

                   Oostkapelle, aan de Domburgseweg naast de brandweer.

Horeca: bij beide startpunten is er een café restaurant en onderweg komt u ook horeca gelegenheden tegen. 

Bewegwijzering: de route is aangegeven met het blauwe bloso teken.

Afstand: ca 39 km.

De route start via verharde wegen onderlangs de kust van Westkapelle richting het prachtige natuurgebied het Vroon. U rijd dit natuurgebied binnen via het ruiterpad, houd aub rekening met de ruiters op deze paden. Geniet van deze prachtige omgeving die rijk is aan verschillende soorten vogels, de duinen en water. U kunt ook rustig een pauze inlassen bij het vogelspot station. 

Bij het verlaten van dit natuurgebied rijdt u via verharde en onverharde wegen verder tussendoor de Zeeuwse akkers richting Aagtekerke. Na Aagtekerke rijdt u weer richting de kust en over onverharde paden langs kasteel Westhove en door het bosgebied de Manteling. In dit bos kunt u geregeld reeën en damherten spotten.

U wordt nu via verharde wegen door Oostkapelle geleid richting camping De Pekelinge. Hier loopt een onverharde trail die u langs de camping brengt. Via binnenwegen langs het Zeeuwse platteland gaat de route richting Zoutelande. Bij Zoutelande met het zicht op de duinen gaat u afwisselend verhard en onverhard door natuurgebieden en prachtige binnenwegen terug richting Westkapelle.

Nu rijdt u via onverharde paden richting Westkapelle en kunt u de vuurtoren (Hoge licht) van Westkapelle met zijn rode top al zien. Na het nemen van prachtige paadjes rondom de kreek rijdt u via een singletrail onderlangs het KNRM station Westkapelle binnen.